Çok katlı film üretim kapasitesini yüzde 100 artıracak

Bareks, İzmir Serbest Bölgesi'nde kurduğu yeni üretim tesisi ile bu rakamı 2018 yılında 43 bin tona, 2019 yılında ise 50 bin tona çıkaracak.


İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesislerinde yıllık 25 bin ton çok katlı polietilen film üretim kapasitesi ile çalışan Bareks, İzmir Serbest Bölgesi'nde 26 bin metrekare alanda kurduğu yeni üretim tesisi ile bu rakamı 2018 yılında 43 bin tona, 2019 yılında ise 50 bin tona çıkaracak. Nisan ayında devreye alınan tesis, yüzde 100 ihracata yönelik üretim yapacak.

Faaliyete 2002 yılında Bakioğlu Holding bünyesinde başladıklarını dile getiren Bareks Genel Müdürü Mehmet Emin Bozdağ, aradan geçen 15 yılda sektörde Türkiye ve dünya pazarlarında aranılan ve tercih edilen bir kuruluş haline geldiklerini söyledi. Gıda ambalajına uygun baskı ve laminasyon için özel dizayn edilmiş çok katlı polietilen film üretimi gerçekleştirdiklerini ve geçen 5 yıl içerisinde 6 adet ektrüzyon hattı yatırımı gerçekleştirerek, tüm üretim hatlarını en modern teknoloji seviyesine ulaştırdıklarını anlatan Bozdağ, şu bilgileri verdi:

"2002'de yola 2 bin metrekare alana sahip tesisimizle çıktık. Artan iç ve dış müşteri talebine bağlı olarak 2010'da yine İzmir Atatürk OSB'de 10 bin metrekare alana sahip yeni inşaatımızın yapımına başladık. 2011'de bu tesiste 3. blown film ekstrüzyon hattını devreye alarak kapasitemizi 18 bin tona yükselttik. 2015 yılı ocak ayında da aynı hattın beşincisini kurduk ve kapasitemiz 25 bin ton seviyesine çıktı. Şimdi de büyüme stratejimiz ve hedeflerimiz doğrultusunda, İzmir Serbest Bölge'de yeni üretim tesisi için 26 bin metrekarelik arazi yatırımı yaptık. Son olarak Almanya'nın Düsseldorf kentinde geçen ay düzenlenen Interpack Fuarı'na katılarak, sektördeki firmalara ürünlerimiz yanında yeni yatırımımızı da tanıttık."

Üretimin yüzde 70'i ihraç ediliyor

Bozdağ, yeni tesiste üretimin etaplar halinde artacağını ve yıl sonunda toplam üretim kapasitesinin 37 bin ton olacağını belirterek, "Sektörümüzde lider pozisyondayız. Üretimimizin yüzde 70'ini 30'dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. İzmir Serbest Bölge'de yapacağımız yeni yatırımlarla sağlayacağımız avantajları, yine müşterilerimiz ile paylaşmayı hedefliyoruz. Bugünden itibaren gerçekleştireceğimiz tüm yeni yatırımlarımızı İzmir Serbest Bölge'de hayata geçirmeyi planlıyoruz. Yeni fabrika yatırımımız aynı zamanda risk yönetimi kapsamında felaket planı amacına da hizmet ediyor" diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde de sürekli yatırım vizyonu ile yollarına devam edeceklerini vurgulayan Bozdağ, şunları söyledi:

"Kapasitemizi 2018 yılında 43 bin ton, 2019 yılında 50 bin tona çıkarmayı hedefliyoruz. Müşterilerimizin uzun soluklu çözüm ortağı olma stratejisi ile 2025 yılında 70 bin ton üretim kapasitesine ulaşma yolunda emin adımlarla yürüyoruz."

Müşteri beklentilerini karşılayabilecek en üst kalitede teknik filmlerin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini ve bu kapsamda Ar-Ge uygulamaları sırasında sürekli iyileştirme ve geliştirme faaliyetinde bulunduklarını anlatan Bozdağ, bu sene sektörümüzde ilk olacak TPM mükemmellik ödülüne başvuracaklarını söyledi.

20.06.2017 Salı - İZMİR