İthal edilen yağ asidini yerli mısır özünden üretti

Akiş Boya, geliştirdiği organik kimya projesiyle sektöründe bir ilki gerçekleştirecek.


 

Akiş Boya, geliştirdiği organik kimya projesiyle sektöründe bir ilki gerçekleştirecek. Ürünlerinin reçinesinin imalatında kullanılan ve ithal edilen yağ asidini mısır özünden yetiştirmeyi başardı. Firma, bu proje için Yalova Üniversitesi ile işbirliğinde çalışıyor olup, Ar-Ge teşviki de aldı.

Akiş Boya, kısa vadede ArGe Merkezi olmayı istiyor. İyigüllü Şirketler Grubu İş Geliştirme Müdürü Melih İyigüllü, "Ürünlerimizin reçinesini de kendi bünyemizde üretiyoruz. Daha önce Finlandiya ve Amerika'dan aldığımız yağı, mısır özünden de yetiştirip yetiştiremeyeceğimi araştırdık. Projemiz temmuz ayında onaylandı" dedi. Laboratuvarda yeni polimer denemeleri yapacaklarını söyleyen İyigüllü, laboratuvarı yaklaşık 1 milyon TL'lik yatırımla şekillendireceklerini, bu sayede Ar-Ge Merkezi olmak için de ilk adımı atacaklarını bildirdi. İyigüllü, "2018'de kimyasal saldırılara ve radara karşı CARC adı verilen boya türünü yerli üretip, ithalatını keseceğiz. Gelecek yıl bununla ilgili Ar-Ge başvurusunda bulunacağız" dedi. İyigüllü, oto yan sanayine gerçekleştirdikleri pütür projesi kapsamında da dünyadaki en büyük üreticilerden olan bir firma ile anlaştıklarını kaydetti.

2017'de Gürcistan ve Macaristan pazarlarına ilk kez giriş yaptıklarını ve ihracatın toplam satıştan yüzde 8'lik pay aldığını belirten Melih İyigüllü, "Özbekistan pazarına yeniden yöneldik. Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak, Katar, Dubai, Bangladeş, Yeni Zelanda, İsrail olmak üzere toplam 12 ülkeye ürün gönderiyoruz. 2018'de de Nijerya'ya giriş yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Akiş Boya'nın 2018 büyüme hedefi ise yüzde 10.

24.10.2017 Salı - BURSA