Glüten’siz yerli makarna üretimi

Buğdayda bulunan bir protein olan “gluten”’e alerjisi olan bünyeler için glüten içermeyen un,ekmek gibi besin maddelerinin kolay temini hayatidir.Glüten bulunmayan makarna artık yerli olarak üretiliyor.

Yıllık 600 ton organik sebze üreten Öcal Organik Farm, üretim fazlasını organik makarna çeşitleri imal ederek değerlendiriyor. Portföyünde 40 organik makarna çeşidi olan şirketin yeni projesi ise glütensiz makarna. Yeni ürününü önümüzdeki günlerde piyasaya sürmeye hazırlanan Dr. Green Life, ihracata başlamayı da hedefliyor.

İzmir Kemalpaşa'da yaklaşık 50 dönüm alanda sertifikalı organik yaş ve kuru sebze-meyve üretimi yapan, Manisa Gölmarmara'da 870 dönüm alanda organik zeytin, meyve, bakliyat, tıbbı aromatik bitkiler, bitki çayları ve kuru yemişler yetiştiren Öcal Organik, iç pazarın organik ürün ihtiyacını karşılıyor. Firma, aynı zamanda bu ürünleri "Öcal Organik Farm", "Organik Garden" ve "Dr. Green Life" markalarıyla ürettiği organik makarna, çocuk ve yetişkinler için çorba çeşitlerinde değerlendiriyor. Öcal Organik, Türkiye'deki 700 bin çölyak hastası için tüketimi zorunlu olan glütensiz besinler üretiyor.

Glütensiz makarnaların Türkiye'de üretilmediğini, Romanya'dan ithal edilen ürünlerin de piyasada 7.5 TL'den satıldığını anlatan Öcal Organik Tarım Ürünleri Hayvancılık Limited Şirketi ortaklarından Mustafa Öcal, "Türkiye'de glütensiz besin tüketmek zorunda olan 700 bin çölyak hastası var ve bu ürünler ithal ediliyor. Biz önümüzdeki günlerde hem sebzeli hem de glütensiz makarna ve çorba çeşitlerini piyasaya sunacağız. Ürünlerimiz 5.5 TL'den satılacak. Glüten hammaddemiz var. 2014 sonuna kadar piyasaya en çok glütensiz çeşit sunan firma olacağız" dedi.

Yıllık 60 ton meyve üretim kapasitesine sahip olduklarını belirten Öcal, Gölmarmara'da 870 dekar alanda oluşturdukları zeytinliklerde ise yakında zeytin ve zeytinyağı üretimine başlayacaklarını açıkladı. Bunun yanında seralarda da üretim yaptıklarını dile getiren Öcal, Türkiye'deki birçok zincir marketin organik yaş sebze ve meyve, kuru sebze ve meyve, bakliyat, bitki çayları gibi organik ürün tedarikçiliğini üstlendiklerini belirtti. Öcal, "Yıllık yaklaşık 60 çeşit yaş sebze meyve, 20'ye yakın kuru sebze meyve üretiyoruz. Ürettiğimiz organik yaş sebze ve meyvelerden TÜBİTAK-TEYDEB desteği ile 'Organik Kurutulmuş Sebzelerden Bebek ve Erişkin Besinlerinin Üretilmesi ve Organik Hazır Çorbaların Geliştirilmesi Projesi' tamamlandı. Bu projeye ait paketlenmiş organik hazır çorbalar piyasaya çıkmaya hazır" diye konuştu.

Firmalarının organik tarımla ilgili Ar-Ge çalışmalarında Türkiye'nin önde gelen kuruluşlarından olduğunu söyleyen Öcal, Ar-Ge laboratuvarı ile tüm gıda ve mikrobiyolojik analizleri daha üretim sırasında gerçekleştirdiklerini ve 

24.02.2014,İZMİR